Innsendingsoppgavene skal besvares skriftlig og sendes til veilederen din, som vil vurdere og kommentere dem. Merk deg fristene som gjelder for innlevering av obligatoriske arbeidskrav når du er oppmeldt til eksamen.
Slik arbeider du med innsendingsoppgavene
- Les oppgaveteksten nøye. Dette er viktig, for du må svare på det du blir spurt om, og ikke gå utenfor oppgaven. Det forekommer dessverre at studenter leverer lange og velskrevne besvarelser om noe helt annet enn det oppgaven går ut på. Ofte vil det være krav til oppgaven som for eksempel antall ord. Dette er oppgitt i oppgaveteksten.
- Analyser oppgaveteksten. Tenk grundig gjennom mulige problemstillinger i oppgaven, og skriv ned momentene etter hvert som du kommer på dem. Momentene grupperer du systematisk, og på den måten lager du en disposisjon. Arbeid videre med denne disposisjonen. Jo mer arbeid du legger i den, jo lettere vil det bli å skrive etterpå.
- Forside og innholdsfortegnelse bør utarbeides når en besvarelse er over fire sider lang, men kan også utarbeides på kortere oppgaver.
- Kildehenvisninger og litteraturliste. Ha med kildehenvisning og litteraturliste i alle besvarelsene dine. Du kan selv velge referansestil. Hvis du ikke har en foretrukket stil, bruker du «Chicagostilen».
- Besvarelsen laster du opp i Canvas for vurdering og kommentarer. Sørg for at du har en kopi av besvarelsen før du sender den fra deg. Du bør begynne å arbeide med den neste delen av kurset mens du venter på å få besvarelsen tilbake. Det kan imidlertid lønne seg å vente med å sende inn neste besvarelse til du har mottatt kommentarer på den første fra veilederen din. Kommentarene kan være nyttige for neste innsendingsoppgave også.
- Du vil få tilbakemelding på oppgaven innen 5 hverdager. Er veileder forsinket, vil du få melding om det i kurset. Når du har fått besvarelsen tilbake, er det viktig at du leser nøye gjennom de kommentarene du har fått. Dersom du har misforstått noe, kan det lønne seg å repetere den aktuelle delen av lærestoffet.
Høyskolen Kristiania benytter Urkund plagiatkontroll. Når du skal levere en innsendingsoppgave til din veileder, må du krysse av for at du godkjenner at besvarelsen gjennomgår plagiatkontroll. Dersom to eller flere besvarelser er svært like/identiske når det gjelder for eksempel innhold og oppbygning, språk, faglige synspunkter og kildehenvisninger, vil dette kunne være et uttrykk for et ikke tillatt samarbeid som kan bli betraktet som fusk / forsøk på fusk.